Luizen te lijf!!

Posted on 27 september 2008 | Reacties uitgeschakeld voor Luizen te lijf!!

Luizen blijven in elke basisschool een bijna onvoorkomelijk iets.

Wij merken dat in OBS Binnenstad luizen met enige regelmaat de kop opsteken. Wij hebben dit keer zelf in de buidel getast om de luizen zo goed als mogelijk te weren uit onze school. De directie heeft besloten om aan álle kinderen een luizenzak aan te bieden. Op de luizenzak mogen de kinderen hun naam schrijven, zodat deze gedurende de hele schoolloopbaan gebruikt kan worden.

Kinderen die al over een luizencape beschikken kunnen uiteraard zelf kiezen of zij hun cape willen blijven gebruiken of over willen stappen op de luizenzak. Indien zij geen gebruik maken van de luizenzak, wordt deze teruggegeven aan de school. Elk kind ontvangt eenmalig een luizenzak. Indien de luizenzak kapot gaat of kwijt raakt, vragen wij de ouders de nieuwe luizenzak zelf te bekostigen.

Wij hopen dat de luizen hiermee nóg minder frequent de kop zullen steken…!