Afvalafspraken…

Posted on 16 februari 2009 | Reacties uitgeschakeld voor Afvalafspraken…

afvalbakHet afval in onze school is de afgelopen jaren enorm gegroeid… de rode restvuilniszakken, maar ook het groot vuil dat wij een paar keer per jaar naar het milieuperron moeten afvoeren.
Dat kost de school een berg extra geld die wij liever aan wezenlijke zaken willen besteden.Een aantal jaren geleden maakten wij hierover duidelijke afspraken met kinderen, ouders en teamleden… helaas zijn deze afspraken grotendeels verwaterd en vinden wij het nodig deze afspraken opnieuw aan te scherpen.

Afspraken op een rijtje…

  1. Wij geven er de voorkeur aan dat kinderen drinken meenemen in een beker. Indien zij drinkpakjes meenemen, krijgen zij deze lege pakjes weer mee terug naar huis.
  2. Kinderen nemen eten mee in een broodtrommel. Indien zij verpakte etenswaren meenemen, krijgen zij dit afval in hun broodtrommeltje weer mee terug naar huis.
  3. In elke groep staan 2 kleine prullenbakken, één voor GFT en één voor restafval. Ook is er een papierbak. Het GFT en het papier wordt zorgvuldig gescheiden. Het weinige restafval dat overblijft, wordt verzameld in kleine afvalzakjes die aan het einde van elke dag verzameld worden.
  4. Materialen die kinderen mee naar school nemen ter ondersteuning van bijvoorbeeld thema’s en projecten zijn meer dan welkom. Wij vragen ouders om deze materialen te voorzien van een naam zodat de materialen na afloop weer mee naar huis kunnen.

Wij willen door deze afspraken consequent toe te passen van onze school een schonere en opgeruimdere plek maken.