Dyslexie…

Posted on 24 juni 2010 | Reacties uitgeschakeld voor Dyslexie…

Een tijdje geleden informeerden we jullie over de aanschaf van een ICT ondersteunend dyslexieprogramma voor onze school. Wij hebben inmiddels gekozen voor de aanschaf van het dyslexieprogramma:  Sprint Plus.

Het invoeren en structureel in gebruik nemen van het programma is een complex technisch verhaal en vraagt van ons als team tevens de nodige vaardigheden. Daarom zullen wij aan het begin van het schooljaar hierin geschoold gaan worden. Wij willen dit graag gedegen doen, zodat kinderen die dyslexie hebben en baad hebben bij het werken met dit programma, hier maximaal van kunnen profiteren.

Voor de dyslectische kinderen in onze school wordt veel extra gedaan zoals bijv. Ralfi en Connect lezen, het voorlezen van teksten en pre-teaching. Als school hebben wij hiervoor ook contacten met externe deskundigen.

Inmiddels weten wij dat niet elk kind met dyslexie is gebaad bij een ICT programma, maar voldoende heeft aan het  maatwerk zoals hierboven benoemd. Wij bekijken voor welke kinderen dit programma een meerwaarde heeft. Ouders en kinderen, waar dit voor geldt, zullen wij uiteraard hierover informeren.