Raad voor Rechtsbijstand…

Posted on 29 oktober 2010 | Reacties uitgeschakeld voor Raad voor Rechtsbijstand…

Als school ontvingen wij een brief van de Raad voor Rechtsbijstand waarin informatie opgenomen is voor ouders en kinderen die met  een scheiding geconfronteerd worden. In de brief staat de volgende informatie die ik graag met jullie wil delen:

‘Vanaf 6 september 2010 kunnen kinderen die te maken krijgen met een scheiding van de ouders voor vragen en informatie terecht op www.ouders-uit-elkaar.nl van de Raad voor Rechtsbijstand’.

‘Het is een onzekere tijd voor kinderen als hun ouders uit elkaar gaan. Kinderen en jongeren zitten dan vaak met vragen over de gevolgen voor henzelf. Op de site vinden kinderen allerlei informatie over de gevolgen van een scheiding voor hen en wat een scheiding met kinderen kan doen. De site is ingedeeld op leeftijdscategorieën de onderliggende informatie ook. Op de site is ook een deel ingericht voor ouders die met vragen kampen zoals ‘Hoe vertel ik het de kinderen? of ‘Hoe loods ik mijn kinderen door deze moeilijke periode?’.

‘Kinderen kunnen op de site ook interactieve filmpjes bekijken van andere kinderen die al eerder te maken hebben gehad met een scheiding’.  De site is een onderdeel van het door de Raad voor Rechtsbijstand ontwikkelde echtscheiding- en ouderschapsplan. Voor meer informatie over de Raad: www.rvr.org

Joyce