Dit is het eerste item
#redmijnspeeltuin043...oproep van een van onze ouders
13 maart 2021

Deze oproep van een van onze ouders deel ik graag met je. In het belang van speel- en beweegvriendelijke omgeving voor onze kinderen. Deel jij ook? groet, Astrid

#redmijnspeeltuintje.Y#redmijnspeeltuintje.Y

Deel ook je #RedMijnSpeeltuin043 foto en stop de sluiting van 125 speeltuintjes in Maastricht!

Maastricht heeft een begrotingstekort van 27 miljoen euro. Om 200.00 euro te besparen, wil de gemeente maar liefst 125 van de 200 speeltuintjes en speelpleintjes sluiten. Wij zijn het hier niet mee eens en willen de gemeenteraad oproepen dit besluit terug te draaien.

Kleine speeltuintjes, -pleintjes en bankjes in ieders buurt zorgen voor sociale cohesie binnen de gemeenschap. Daarnaast dragen die lokale speelpleintjes eraan bij dat onze jeugd dagelijks op een laagdrempelige manier buiten kan spelen en bewegen.

Volgens Jantje Beton kan te weinig beweging en te weinig buiten zijn bij kinderen leiden tot de volgende gezondheidsrisico’s: bijziendheid, overgewicht, een slechtere motorische ontwikkeling, rug-, nek- en schouderklachten, slaapproblemen en psychosociale problemen.

De minimale financiële besparing die de gemeente hiermee wil bereiken, staat niet in verhouding tot de mogelijke schade die wordt aangericht door dit drastische besluit. De grootste kostenpost voor de gemeente Maastricht zijn zorggerelateerde kosten. Dit besluit kan dus op termijn juist averechts werken.

Daarom willen we iedereen oproepen om:

• Deel een foto van je kind in zijn of haar buurt-speeltuin te delen met hashtag #redmijnspeeltuin043 en tag Wethouder Bert Jongen / @BertJongen (Twitter)
Onderstaande petitie te tekenen: https://secure.avaaz.org/community_petitions/nl/gemeente_maastricht_stop_de_sloop_van_kinderspeeltuinen/
Roep je familie, vrienden en buren op dit ook te doen.

Met vriendelijke groet / Kind Regards,

Tetsuro Miyazaki